top of page

HVEM ER JEG? ELISABETH HELENE SÆTHER (1959)

Først og fremst Her &Nå er jeg en som vil jobbe med "egen skit" og finne ut av hva det er som gjør oss så sårbare overfor traumer og hva det er som gjør at det ofte tar så lang tid før vi retter fokuset på hva som har påvirket meg. Det tok meg mange år før jeg innså at jeg også var traumatisert, hadde uferdige gestalter, fikserte gestalter og et liv jeg ikke helt kjente igjen som meg ((: Gjennom mitt arbeide med meg selv har jeg erfart hvordan denne tidlige påvirkningen i livet mitt (og jeg tror ikke jeg er alene om å ikke bli sett for den jeg er . . .) har påvirket det livet jeg har levd, de valgene jeg har tatt og hvordan jeg har stoppet meg, dømt meg selv og virkelig ikke har visst hvem jeg har vært! For det meste har jeg levd i min kreative tilpasning og overlevelsesstrategier - og godt er det! Derfor er jeg her i dag og begynner, bit for bit, sakte, men sikkert - og leve det livet jeg vil leve. Jeg er ikke på noen måte i mål, jeg går også gjevnlig i terapi - slik at jeg også erfarer dette på egen kropp! Og at jeg kan lære dette til ferdige gestaltterapeuter. Jeg elsker jobben min som veileder for ferdige terapeuter og veileder for de som vil erfare og utforske FELTSTØTTE modellen. Jeg lærte av min veileder i England at "jeg er alle mine erfaringer, enten jeg vet de eller ikke. Alt mitt levde liv, alt det gode og ikke så gode, alle mine uferdige gestaler/traumer, kreative tilpasninger og mine autonome deler.

Jeg underviser også i "unfinished business/ trauma på Gestaltinstituttet i Krakow. Har hatt og skal ha workshops både der og i Budapest til våren. Veldig flotte og spennende land å jobbe i.

 

FOR "100 år" siden:

Ellers er jeg utdannet lærer. Jeg har en femårig coachutdanning fra Juno Kommunikasjon (Toril Røkenes)

i tillegg til en veilederutdanning i drømmearbeid fra Høvik kurssenter (Nini Marie Torp). Studerte Psykosyntese (transpersonlig psykologi) i to år ved Norsk Institutt for Psykosyntese og gikk over til en fireårig gestaltterapiutdanning ved Norsk Gestaltinstitutt høyskole. Har tatt både etterutdanning og veilederutdanning for gestaltterapeuter og er godkjent veileder MNGF og tar andre gestaltterapeuter i veiledning.

Fra tidligere har jeg internasjonal toppidrettserfaring innenfor formasjonshopping (fallskjerm). Landslaget i Norge var tidlig med å sette norsk hoppsport på kartet i internasjonale konkurranser og vi gikk innovative og kreative veier som team. Har jobbet for meg selv i hele mitt voksne liv, utenom 4 år i Sør-trøndelag fylkeskommune som kommunikasjonsrådgiver og utviklingsagent. All utdannelse utenom lærerutdanningen er tatt som deltid ved siden av jobb. Jeg jobbet som veileder ved Norsk gestaltinstitutt høyskole

i 7 år og satt som leder i Norsk Gestaltterapeut Forening fra april 2012 til mars 2014. Satt i redaksjonskommiteen for magasinet GESTALT i åtte år og har vært leder for Norsk forbund for psykoterapi fra 2017 - 2020. Har tatt IoPT over flere både i Norge og i England. Mitt hjerte ligger i gestaltterapiteorien og metoden. Jeg er påvirket av flere modaliteter, men det er gestalt jeg har landet på.  bottom of page